Neta Davidie Architect · 9 Beit Oved st. · Tel-Aviv, Israel · Tel: 073-7254-100 · office@davidie.com

פרוייקטים מסחריים

Commercial Projects

מרכז מסחרי מגדל המאה

2011-2015

בשיתוף עם טל רוזין אדריכלית

נתבקשנו לתכנן את שיפוץ השטחים הציבוריים והחזית של המרכז המסחרי במגדל המאה אשר נמצא ברחוב אבן גבירול בתל אביב.

המכנה המשותף של בתי העסק הקיימים במרכז הוא בריאות ואיכות חיים. במתחם ניתן למצוא סניפים של קופת חולים, מכון מור, חנות סופרפארם, סטודיו  .C וסטודיו B

 

הצענו רעיונות עיצוביים סבב התמה המרכזית שמטרתן להפוך את המקום לרענן ו״בריא״ יותר. ממקום מעט סגרירי עם מעט אור יום, למקום מואר, קליל ורענן. בחרנו במוטיבים מהעולם של אורח חיים בריא - במבוק, מים, צבע ירוק בהיר ותאורה המדמה אור יום. עבודתנו כללה הצגה של כמה חלופות עיצוביות בהדמיות תלת-מימדיות עבור בעלי הבניין (חברת הירקון בשיתוף עם חברת אמות השקעות).

לבסוף נבחרה חלופה עיצבית המכילה פסי במבוק עדינים בירוקים ואפורים מודפסים על גבי פנלים מזכוכית. עמודי השיש השחורים בתוך המרכז הוחלפו בעמודים מאירים. העין עוקבת אחרי העמודים מקומה לקומה דרך פיר המדרגות הנעות. הרצפות הוחלפו לאריחים של 120/120 באפור לבנבן. פסי השילוט והתקרות חודשו כשהדגש היה מקסימום נקיון והורדת העומס שבלאו הכי קיים במקום מסחר

הצענו לחלק את החזית החיצונית למקטעים שקופים ומקטעים אטומים עם ציפוי אנטי ונדלי של לוחות גרניט פורצלן מדוקקים. במקטעים האטומים הכנסנו את מוטיב הבמבוק מפסי זכוכית ותאורה שקועה מאחוריהם. התאורה בלילה תוכננה כשהיא מעומעמת באופן רנדומלי ובאיטיות דבר המקנה אפקט של ״נשימה״.

הכניסה הקיימת למול היתה חלק מרצף הויטרינות הפונות לרחוב והיתה קשה לזיהוי ולא ברורה להולכים לאורך החזית.

בכדי לייצר כניסה ברורה ומזמינה יותר שיקענו את הדלתות ביחס למישור החזית. בחרנו בדלת חשמלית מסתובבת המונעת את חדירת הרוח מהרחוב.

 

צילומים: שי אפשטיין

פיקוח: מעוף הנדסה

קלבן: רום-גבס

תכנון תאורה: רן טרוים RTLD

 

Century Tower Mall

2011-2015

In collaboration with architect Tal Rozin

Photography: Shai Epshtein, and office photos

 

We were asked to design a complete renovation of the street facade and public areas of the Century Tower shopping mall on Tel-Aviv’s busy Ibn Gvirol boulevard.

The Century Tower mall houses several health related businesses such as Kupat Holim, Mor institute, a Superpharm store, Studio C and Studio B gym and dance branches. The health theme became a focal point of our design as we sought to bring a more light, airy and youthful style into the mall.

Our work involved searching for and showing the owners (Hayarkon group and Amot Holdings) several innovative design concepts using 3D imaging before implementing the chosen concept:

Delicate bamboo stalks in light green and grey on a white background were printed on glass panels throughout the mall. This recurring color scheme was also used in the public WC's.

The old dark grey columns were refitted with glass and became “light columns” emitting light throughout the floors. The floors were refitted in greyish white 120/120 porcelain tiles and ceilings were renewed.

The street facade was redone in anti-vandal grey porcelain granite tile with the bamboo theme recurring as light strips that come on at night pulsing slowly as they randomly grow lighter or darker mimicking a breathing effect.

The most significant difference was the main entrance to the mall. Before the renovation, the entrance was easily overlooked, as just another window in the long glass facade. Heightening the beams and using a  revolving door we managed to emphasize and differentiate the entrance whilst protecting it from the winds created by the tower above.

 

Supervision: Maof Engineers

Contractor: Rom Geves LTD.

Lighting design: RTLD lighting consultants